Şebin Ceviz Fidanı kıyı bölgeleri hariç tüm yörelerde yetiştirilmesi önerilir. Özellikle geç donların görüldüğü yerlere tavsiye edilen şebin ceviz fidanı Türk menşeli hala varlığını sürdüren yerli ceviz fidanları arasındadır.
Ağaç yapısında Çok verimli, meyve salkımı 2-4′lü olan şebin Oval bir meyve yapısına sahiptir. İnce kabuklu, kabuktan kolay ayrılan yerli çeşit olan şebin ceviz fidanı meyvesinin İçi dolgun, tane ağırlığı 12 g, iç oranı %63, yağ oranı %67, protein oranı %17'dir. Çiçekleri homoganaus (erkek ve dişi çiçeklerin eş zamanlı açılması) olup kendine verimlidir.
Şebin Bilecik ceviz fidanı ile tozlanır. Eylül ayı sonlarında hasat edilir.